مشارکت در ساخت جوادیه

مزایای مشارکت در ساخت
در مشارکت در ساخت یک طرف مالک زمین هست، طرف دیگر سرمایه و تجربه دارد. درصورت عقد قرارداد استاندارد، درست و با رعایت حقوق طرفین، دو طرف سود بسیار رضایت بخشی برده و همین طور مردم هم صاحب خانه شده و اشتغال در کشور ایجاد میشود. یعنی همه سود می برند.

از طرفی مالک زمین نیز بدون درگیر شدن در روند فرسایشی اخذ جواز ساخت همین طور جزئیات ساخت و ساز و ریسک های مربوطه صاحب خانه های نوساز می شود.

مشارکت در ساخت مزایای بسیار دارد که می ‌توان به این موارد اشاره کرد:
بیشتر شدن ارزش ملک
نقد شدن سریع ملک بدلیل مشتریان زیاد
بالا رفتن مقاومت ساختمان نوساز نسبت به بنای قدیمی
رعایت اصول جدید مهندسی در ساخت بنا
ایجاد متراژ مسکونی بیشتر
زیبایی ساختمان با بکارگیری مصالح و استانداردهای روز
استفاده ار مصالح، نیروهای آموزش دیده، روش‌ها و ماشین‌آلات مدرن برای ساخت بنا

نحوه محاسبه درصد مشارکت در ساخت

مهم‌ترین مزیت قرارداد مشارکت در ساخت سودی است که عاید طرفین توافق می ‌شود. به همین دلیل، لازم است موارد حقوقی و عرفی را دربارۀ محاسبه سهم مالک و سازنده بدانیم تا با خیال راحت‌تر وارد عملیات ساخت‌وساز مشارکتی بشویم.

در قراردادی که بین طرفین بسته می شود درصد مشارکت تعیین میشود تا بین آنها اختلافی پیش نیاید. در گام اول سرمایه های طرفین توسط کارشناس ارزش گذاری می شود. سپس این مبلغ نهایی را بر سرمایه تقسیم کرده، و بعد قیمت ملک تعیین می شود. و بعد از ارزش گذاری سرمایه های مالک، هزینه های ساخت و ساز را تخمین می زنند. جمع سرمایه های مالک و سازنده، ارزش کل پروژه می باشد.

میزان وجه «بلاعوض» بر چه مبنایی محاسبه می‌شود؟
مبلغ «بلاعوض» معمولا به صورت توافقی تعیین می‌شود و قانون خاصی دربارۀ آن وجود ندارد. و برای هر منطقه متفاوت است. کارشناسان ما آماده مشاوره هستند.

معایب و خطرات مشارکت در ساخت

همه قراردادها خطراتی را دارند که اگر در تنظیم قرارداد توجهی نشود باعث زیان یکی از طرفین می شود. از مهمترین خطرات مشارکت در ساخت :

تحویل ندادن واحدها در موعد مقرر
ایجاد اختلاف در تقسیم واحدها
پیش فروش آپارتمان ها بدون اطلاع مالک و کلاهبرداری
ورود خسارت های مالی و جانی در ملک مورد مشارکت

بعلت خطرات سنگین در مشارکت، مالکان بایستی حتماً با مشاورین باتجربه مشورت کنند و اجرای پروژه زیر نظر مشاوریم مورد اعتماد شما باشد.

ما در مجموعه مان برترین مشاوران کارآزموده را در اختیار داریم و خیال شما را بابت قرارداد و اجرای پروژه راحت میکنیم.

نحوه محاسبه درصد مشارکت در ساخت یا نحوه محاسبه بلاعوض

محاسبه بلاعوض مشارکت در ساخت، بیلان مالی ساخت یک پروژۀ ساختمانی را مشخص می‌کند. در بیشتر موارد، سازنده‌ها با نحوه محاسبه درصد مشارکت در ساخت آشنا هستند و سود خود را از معامله حساب می‌کنند. اما گاه این حالت در مورد مالک صدق نمی کند. آگاهی شما از نحوه محاسبه درصد مشارکت در ساخت، کمک می‌کند تا از ضررهای احتمالی پیشگیری شود. از این رو، نحوه محاسبه بلاعوض در ساخت و سازهای اشتراکی را با ذکر یک نمونه از پروژه ها ارائه می‌کنیم.

فرمول محاسبه درصد مشارکت در ساخت

فرمول زیر به شما کمک می‌کند تا با استفاده از آن، میزان سهم مشارکت خود را حساب کنید.

R= A% × D-G% × M

پارامترهای موجود در این فرمول به صورت زیر است:

R= مقدار بلاعوض
A= مقدار سهم مالک
D= کل هزینه ساخت
G= مقدار سهم سازنده
M= کل ارزش ملک

مثالی از نحوه محاسبه بلاعوض در مشارکت

این مثال، یک نمونه واقعی از یکی از پروژه های ماست؛ پروژۀ اداری – تجاری واقع در نارمک . مشخصات سازه به به صورت زیر است و محاسبات با درنظر گرفتن موارد زیر انجام شده است:

طبقۀ منفی یک به عنوان تجاری با تراکم ۱۰۰ درصد برای رمپ (تراکم موجود منفی یک برای پارکینگ ۸۰ درصد است).
اضافه شدن یک طبقه منفی بیشتر برای تأمین پارکینگ (مجموع پنج طبقه منفی)
در نظر گرفتن عمق گودبرداری ۲۰ متری
افزایش تراکم طبقات ۲ – ۶ (اداری) تا ۶۰ درصد (تراکم طبقات ۲ تا ۶ طبق دستور نقشه، ۵۰ درصد است؛ اما در نقشه ها ۴۵ درصد لحاظ شده است؛ یعنی عدم خلاف برای اضافه شدن ۱۰ درصد تراکم لحاظ می‌گردد).

زیربنای کل قابل احداث

اضافی شدن تراکم ۲۰ درصدی طبقه منفی یک (برای رمپ) (۱۵۴ متر مربع).
اضافی شدن یک طبقه منفی ۱۰۰ درصد تراکم تأمین پارکینگ (۷۷۶ متر مربع).
اضافی شدن ۱۵ درصدی تراکم طبقات اداری نسبت به نقشه ها= هر طبقه ۱۱۶ متر مربع (۵۸۲ متر مربع).
زیربنای کل طبق جواز موجود (۵۹۴۱ متر مربع)

مجموع زیربنای کل= ۷۴۵۳ مترمربع

برآورد هزینه ساخت با در نظر گرفتن هر متر مربع ۱۰.۰۰۰.۰۰۰:

تومان ۷۴.۵۳۰.۰۰۰.۰۰۰= ۱۰.۰۰۰.۰۰۰×۷۴۵۳

مبلغ فروش بنای مفید پلن A

محاسبات مفید تجاری و اداری با در نظر گرفتن واحدهای تجاری به صورت فلت و تراکم ۶۰ درصدی اداری‌ها و طبقه منفی یک با تراکم ۱۰۰ درصد منهای رمپ ورودی به منفی ۲ (متراژهای مفید حدودی و با تلرانس عددی می‌باشد).

متراژ مفید تجاری:

همکف تجاری (فلت): ۵۷۴ مترمربع
طبقه اول تجاری (فلت): ۵۷۷ مترمربع
طبقه منفی یک تجاری (فلت): ۵۰۰ مترمربع

مفید تجاری

جمع مفید تجاری با در نظر گرفتن ضریب خطا : ۱۶۵۱ مترمربع

متراژ مفید اداری

متراژ جواز: ۱۴۵۶.۴۵
متراژ افزایش تراکم ۱۵ درصدی اداری ها: ۵۸۲

مفید اداری در پلن A

جمع مفید اداری: ۲۰۳۸ مترمربع

محاسبه مبلغ فروش بنای مفید تجاری و اداری

با در نظر گرفتن فروش تجاری به مبلغ ۱۴۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان، مفید تجاری در پلن A: 1651

با در نظر گرفتن فروش اداری به مبلغ ۷۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان، مفید اداری در پلن A: 2038

تومان ۲۳۱.۱۴۰.۰۰۰.۰۰۰ =۱۴۰.۰۰۰.۰۰۰ × ۱۶۵۱= فروش تجاری

تومان ۱۴۲.۶۶۰.۰۰۰.۰۰۰ =۷۰.۰۰۰.۰۰۰ × ۲۰۳۸= فروش اداری

جمع مبلغ فروش اداری و تجاری بدون احتساب فروش پارکینگ‌ها: ۳۷۳.۸۰۰.۰۰۰.۰۰۰

سود پروژه

با در نظر گرفتن ارزش زمین به مبلغ ۱۴۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان

سرمایه کل (زمین+هزینه ساخت) ۲۱۴.۵۳۰.۰۰۰.۰۰۰ = (ارزش ملک) ۱۴۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ + (هزینه ساخت) ۷۴.۵۳۰.۰۰۰.۰۰۰

فروش کل  ۳۷۳.۸۰۰.۰۰۰.۰۰۰     =    سرمایه کل (زمین + هزینه ساخت) ۲۱۴.۵۳۰.۰۰۰.۰۰۰

(افزایش ۱.۷۴ برابری سرمایه یا ۱۷۴ درصد)

مبلغ خالص سود: ۱۵۹.۲۷۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان

به دست آوردن بلاعوض در مشارکت در ساخت

با در نظر گرفتن مشارکت ۵۰-۵۰

هزینه ساخت (سازنده)= ۷۴.۵۳۰.۰۰۰.۰۰۰

ارزش ملک (مالک)= ۱۴۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰

(سهم مالک و سازنده) تومان ۱۸۶.۹۰۰.۰۰۰.۰۰۰ =۲÷۳۷۳.۸۰۰.۰۰۰.۰۰۰ = سهم از فروش بنای مفید

محاسبه بلاعوض با در نظر گرفتن تناسب

۱۸۶.۹۰۰.۰۰۰.۰۰۰ (سرمایه سازنده ۲.۵ برابر شده است) = ۷۴.۵۳۰.۰۰۰.۰۰۰ سازنده

۱۸۶.۹۰۰.۰۰۰.۰۰۰ (سرمایه مالک ۱.۳۳ برابر شده است) = ۱۴۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ مالک

جمع سرمایه سازنده و مالک ۲۱۴.۵۳۰.۰۰۰.۰۰۰

سهم هر طرف در مشارکت: تومان ۱۰۷.۲۶۵.۰۰۰.۰۰۰ = ۲ ÷ ۲۱۴.۵۳۰.۰۰۰.۰۰۰

در نتیجه مبلغ بلاعوض برای مالک

تومان ۳۲.۷۳۵.۰۰۰.۰۰۰ = ۱۰۷.۲۶۵.۰۰۰.۰۰۰ – ۱۴۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ (سرمایه مالک)

توضیح: مالک باید مبلغ بالا را به عنوان بلاعوض با در نظر گرفتن ارزش ملک به مبلغ ۱۴۰ میلیارد تومان از سازنده دریافت کند. اگر ارزش ملک ۱۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شود، مبلغ بلاعوض به ۴۲.۷۳۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان افزایش می‌یابد.

برآورد مقدار سود هر طرف در مشارکت

۱۸۶.۹۰۰.۰۰۰.۰۰۰ (سرمایه سازنده ۱.۷۴ برابر شده است) = ۱۰۷.۲۶۵.۰۰۰.۰۰۰ (سازنده)

۱۸۶.۹۰۰.۰۰۰.۰۰۰ (سرمایه مالک ۱.۷۴ برابر شده است) = ۱۰۷.۲۶۵.۰۰۰.۰۰۰ (مالک)

نکنه آخر :

هیچ‌گاه از قراردادهای مشارکت در ساخت آماده استفاده نکنید!

به‌عنوان آخرین نکته‌ای که باید در مورد عرف قرارداد مشارکت در ساخت بدانید، توجه کنید که نباید قراردادهای آماده را بدون تغییر به‌عنوان قرارداد مشارکت در ساخت خود مورد استفاده قرار دهید و تعهدات و ضمانت‌های موجود در قرارداد پیش‌فرض را بدون توجه به شرایط پروژه قید کنید.

خودتان را در قید و بند عرف قرارداد مشارکت در ساخت قرار ندهید و محدودیت عرفی را برای قراردادتان در نظر نگیرید. با توجه به شرایط پروژه و ویژگی‌های طرف سازنده، در مورد مفاد قرارداد به توافق برسید و همه چیز را با دلیل و منطق به پیش ببرید. کارشناسان ما در خانه رویایی آماده ارایه مشاوره به شما هستند. همچنین میتوانید با مطالعه مقالات مشارکت در ساخت در سایت ما اطلاعات بیشتری کسب کنید

همچنین بخوانید مقاله متمم قرارداد مشارکت در ساخت

شرایط مشارکت در ساخت جوادیه

محله جوادیه یکی از محله‌های قدیمی شهر تهران است که در جنوب شهر واقع شده و در منطقه ۱۶ تهران قرار دارد. این محله در جنوب‌غربی میدان راه‌آهن واقع شده‌است و خط غربی راه‌آهن از محدوده جوادیه می‌گذرد. جوادیه یکی از محله‌های کارگرنشین تهران است و جمعیت آن را اقشار مختلف از جمله کارگران، کارمندان، کسبه و بازرگانان تشکیل می‌دهند. این محله از نظر اقتصادی در وضعیت متوسطی قرار دارد و دارای امکانات و خدمات نسبتاً خوبی است.

بهترین روش خرید یا اجاره خانه در محله جوادیه چیست؟

با ثبت تقاضای خرید و یا اجاره آپارتمان در سامانه متقاضی که اولین بازار تقاضای مجازی داخل کشور می‌باشد، می توان با چند کلیک ساده تقاضای خود را ارسال گروهی کنیم و تمامی املاکی‌های محله جوادیه را یکجا با خبر کنیم. این خدمات کاملا رایگان توسط سامانه متقاضی انجام می شود.

محله جوادیه کجاست؟

محله جوادیه یکی از محله‌های قدیمی و سنتی جنوب پایتخت است که در منطقه ۱۶ شهرداری تهران واقع شده است. این محله از سمت شمال به خطوط راه‌آهن تهران، از سمت جنوب به بزرگراه تندگویان، از سمت شرق به کارخانه دیزل و از سمت غرب نیز به بوستان ولایت منتهی می‌شود.

با یک نگاه کلی به محله جوادیه می‌توان پی برد که از جهت دسترسی نسبت به سایر محله‌های جنوب تهران وضعیت بهتری دارد ولی از سویی دیگر جمعیت بالا و شلوغی آن می‌تواند مقداری دردسرساز باشد.

بهترین جای محله جوادیه برای زندگی

بهترین جای محله جوادیه برای زندگی، بسته به نیازها و سلیقه افراد متفاوت است. با این حال، برخی از مناطق این محله به دلیل نزدیکی به امکانات و دسترسی مناسب، از نظر بسیاری از افراد گزینه‌های بهتری برای زندگی هستند.

خیابان بیست متری یکی از اصلی‌ترین خیابان‌های محله جوادیه است که از شمال به جنوب امتداد دارد. این خیابان دارای امکانات و خدمات خوبی از جمله مراکز خرید، رستوران‌ها، بانک‌ها و مراکز درمانی است. همچنین، دسترسی به مترو و اتوبوس در این خیابان نسبتاً آسان است.

خیابان شهید شمسایی نیز یکی دیگر از خیابان‌های اصلی محله جوادیه است که از شرق به غرب امتداد دارد. این خیابان نیز دارای امکانات و خدمات خوبی از جمله مراکز خرید، رستوران‌ها، بانک‌ها و مراکز درمانی است. همچنین، دسترسی به بزرگراه نواب صفوی در این خیابان امکان‌پذیر است.

بررسی وضعیت دسترسی

همان طور که خواندید محله جوادیه نسبت به سایر محله‌های جنوب پایتخت دسترسی مناسبی دارد و این نشان‌دهنده آنست که این محله دسترسی خودرویی آسان‌تری نیز دارد. اما در کنار این، دسترسی‌های دیگری نظیر مترو، خطوط اتوبوسرانی و تاکسیرانی هم وجود دارد که ساکنان می‌توانند به راحتی به بخش‌های دیگر سفر کنند. در ادامه تمامی این موارد را مفصل بررسی می‌کنیم:

یکی از مزایای منحصر به فرد محله جوادیه، دسترسی آن به سه مورد از ایستگاه‌های مترو است. در ادامه هر کدام را توضیح می‌دهیم:

  • ایستگاه‌های مترو شوش، جوادیه و راه‌آهن در محدوده محله جوادیه واقع شده‌اند. ایستگاه مترو جوادیه در خیابان شوش، ضلع شمالی میدان راه‌آهن قرار دارد. این ایستگاه نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به محله جوادیه است و دسترسی به این محله از طریق این ایستگاه با پیاده‌روی حدود ۵ دقیقه‌ای امکان‌پذیر است.
  • برای دسترسی به محله جوادیه از طریق ایستگاه‌های مترو شوش و راه‌آهن نیز می‌توان از اتوبوس‌های خط BRT راه آهن تجریش استفاده کرد. این اتوبوس‌ها در نزدیکی هر دو ایستگاه مترو توقف دارند و با پرداخت هزینه‌ای اندک، می‌توان از طریق آن‌ها به محله جوادیه دسترسی داشت.
  • در مجموع، ایستگاه مترو جوادیه بهترین گزینه برای دسترسی به محله جوادیه است. این ایستگاه دسترسی مستقیم به محله جوادیه دارد و با پیاده‌روی کوتاهی می‌توان به آن رسید. همچنین، اتوبوس‌های خط BRT راه آهن تجریش نیز گزینه مناسبی برای دسترسی به محله جوادیه هستند.

 

مترو جوادیه

 

خطوط اتوبوسرانی در محله جوادیه

خوشبختانه محله جوادیه دسترسی به اتوبوس‌های شهری و غیرشهری هم دارد. خطوطی که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید عبارتند از:

  • خط اتوبوس BRT راه آهن تجریش (از میدان راه آهن، میدان شوش، خیابان شهید رجایی، خیابان بهشتی، خیابان شریعتی، خیابان ولیعصر، میدان تجریش)
  • خط اتوبوس ۲۱۲ (از میدان راه آهن، خیابان شوش، خیابان شهید شمسایی، خیابان بیست متری، میدان بهمن)
  • خط اتوبوس ۲۲۴ (از میدان راه آهن، خیابان شوش، خیابان ۱۵ خرداد، خیابان کارگر، خیابان شوش غربی، میدان خراسان)
  • خط اتوبوس ۲۲۵ (از میدان راه آهن، خیابان شوش، خیابان ۱۵ خرداد، خیابان کارگر، خیابان شوش شرقی، میدان شوش)
  • خط اتوبوس ۲۲۷ (از میدان راه آهن، خیابان شوش، خیابان ۱۵ خرداد، خیابان کارگر، میدان شوش، خیابان هلال احمر، خیابان شهید رجایی، میدان آزادی)

خطوط تاکسیرانی در محله جوادیه

جوادیه از جهت دسترسی به خطوط تاکسیرانی هم دست کمی از محله‌های مجاور ندارد. برای دسترسی به خطوط تاکسیرانی در جوادیه می‌توانید از ایستگاه‌های تاکسی که در خیابان‌های اصلی این محله قرار دارند استفاده کنید.

بررسی امکانات محله جوادیه

با یک نگاه کلی درمی‌یابیم که محله جوادیه به لحاظ امکانات دست کمی از سایر بخش‌های پایتخت ندارد. مراکز اداری، تجاری و تفریحی موجود تمامی نیازهای ساکنان را رفع می‌کنند و ساکنان در بیشتر مواقع مجبور نیستند از این محله خارج شوند. در ادامه قصد داریم به مهم‌ترین مراکز و امکانات رفاهی این محله اشاره کنیم:

بهترین مدارس و مراکز آموزشی

مراکز آموزشی که در این محله وجود دارند به تنهایی قادرند تا نیاز آموزشی فرزندان اهالی را برطرف کنند. حتی اگر در سایر بخش‌های پایتخت قرار دارید بدون نگرانی می‌توانید به این بخش مراجعه کنید چرا که دسترسی به آن آسان است. در ادامه به بهترین مدارس و مراکز آموزشی محله جوادیه اشاره می‌کنیم:

  • دبیرستان گل یاس: تهران، جوادیه، خ زمانی، خ ثانی، پ ۱۱
  • دبیرستان دخترانه شاهد جهاد: تهران، جوادیه، خ ده متری اول جوادیه، خ ثانی
  • دبیرستان دخترانه امام مهدی عجل الله: تهران، جوادیه، خ اکبری، خ فیروزی

 

درمانگاه‌ ها و داروخانه‌ های محله آجودانیه

اگر چه محله جوادیه از جهت امکانات درمانی به پای محله‌های دیگر نمی‌رسد با این وجود مراکز درمانی موجود در آن می‌تواند تا حدودی نیازهای ساکنین را برطرف کند.  در ادامه به درمانگاه‌ها و داروخانه‌های این محله اشاره می‌کنیم:

  • بیمارستان بهارلو: تهران، خیابان جوادیه، خیابان شهید سلیمانی، نبش خیابان شهید بهشتی
  • بیمارستان امیرالمونین علیه السلام: تهران، خیابان جوادیه، خیابان شهید سلیمانی، نبش خیابان بهار
  • درمانگاه قائم (عج): تهران، خیابان جوادیه، خیابان شهید سلیمانی، نبش خیابان شهیدان نیکخواه

مراکز خرید و تجاری

اگر می‌خواهید کالایی بخرید، لزومی ندارد از این محله خارج شوید چرا که مراکز خرید آن می‌توانند نیازهایتان را برطرف کنند. در ادامه به برخی از مراکز خرید و تجاری محله جوادیه اشاره می‌کنیم:

  • پاساژ اطلس: تهران، جوادیه، خ بیست متری جوادیه، خ امامیاری، خ ده متری اول جوادیه، پ ۲۶۹
  • فروشگاه رفاه جوادیه: تهران، جوادیه، خ بیست متری جوادیه، پ ۳۷۵
  • فروشگاه زنجیره ای جانبو: تهران، جوادیه، خ. نوری، خ. زمانی، خ. پنجاه و نهم

 

مراکز خرید و تجاری محله جوادیه

پارک‌ ها و مراکز تفریحی محله جوادیه

جوادیه مراکز تفریحی زیادی ندارد و بوستان‌های آن قابل مقایسه با سایر محلات مجاور نیستند اما به هر حال این بوستان‌ها مورد استفاده عموم قرار می‌گیرند. در ادامه به برخی از مراکز تفریحی این محله اشاره می‌کنیم:

  • بوستان جوادیه: تهران، جوادیه، خ. احمد طارمی، خ. دهرویه
  • بوستان شهید محسن حججی: تهران، گمرک، بلوار دشت آزادگان

مراکز اداری و دولتی

مراکز دولتی و اداری که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم نقش کلیدی در برطرف کردن نیازهای اهالی دارند:

  • شرکت حمل ونقل ریلی نورالرضا: تهران، جوادیه، بلوار دشت آزادگان، پ ۶۷۸
  • بانک ایران زمین: بیست متری جوادیه نبش کوچه جوانبخت پلاک ۴۰۱

مراکز مذهبی

مراکز مذهبی متعددی در جوادیه وجود دارند که هر ساله پذیرای مراسم‌ها و اعیاد مذهبی هستند. در ادامه به برخی از مراکز مذهبی معروف در این محله اشاره می‌کنیم:

  • مسجد قائم: تهران، جوادیه، خ. صد و سی و پنجم
  • حسینیه حضرت قائم: تهران، جوادیه، خ بیست متری جوادیه، خ گزیان، پ ۸
  • مسجد نور آل نحمد صای الله علیه و آله: تهران، جوادیه، خ زمانی، خ هوشیار، پ ۲۷

 

مسجد در جوادیه

رستوران‌‌ها و مراکز غذایی محله جوادیه

برخی از رستوران‌ها و مراکز غذایی معروف تهران در این محله قرار گرفته‌اند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • کباب سرای متینا: تهران جوادیه خ بیست متری نبش کوچه حاتمی پلاک ۱۲۵
  • رستوران یاس: تهران، جوادیه، خ. بیست متری جوادیه
  • فلافل هفت چنار: تهران، جوادیه، خ زمانی، خ اسلامی، خ نیکخواه